Ska pengar ha så mycket makt?

Att man själv ska få välja vart man ska bo är för de flesta svenskar en självklarhet, och i dagens läge också för de flesta invandrare. Att man väljer ett boende i närhet till släktingar och vänner gör välbu de flesta, men när asylsökande gör det är det helt plötsligt inte okej. Sören Häggroths (socialdemokrat) förslag går ut på att asylsökande ska få bo i ett ankomstboende där de ska få överväga olika alternativ. Väljer de att bo hos släktingar och vänner under den första tiden blir de utan ersättning. Väl i ankomstboendet kan de antingen bestämma sig för att bo i en anvisad lägenhet, i ett mindre invandrartätt område, eller så kan de ta beslutet att bo i närheten av släktingar och vänner. Tar de beslutet att bo i närhet av släktingar och vänner får de bara halva ersättning. Moderaterna som lade fram ett liknande förslag körde på den tuffare stilen, och ville att invandrare som flyttar till invandrartäta områden skulle få sänkt ersättning eller ingen alls. Bara sådär. Klart, slut. Utan hjälp, eller andra medel förslog alltså moderaterna att invandrare skulle hitta ett boende i ett område som var mindre invandrartätt.

Är det verkligen rätt att styra just invandrares boende med hjälp av bidrag, när andra grupper i samhället får bo precis vart de vill? Har alla partier glömt bort rikemanskommunerna som djursholm, och varför är det mer okej att överklassfamiljer bor i speciella områden än att invandrare gör det?

Är pengar verkligen rätt sätt att styra utsatta människor?




Kommentarer
Postat av: Kalle Larsson

2009-03-27 @ 10:51:13
URL: http://www.vansterpartiet.se
Postat av: Kalle Larsson

Hej, fin sida! Håller verkligen med er i att det är märkligt att det hela tiden pratas om att invandrare skall flytta dit staten har bestämt men ingen ifrågasätter de som bor i rikemanskommunerna! Lycka till med ert arbete.

2009-03-27 @ 10:52:51
URL: http://www.vansterpartiet.se
Postat av: Janne

Hej på er!

Ni har mycket att fundera över när ni ska behandla ett ämne som segregation. Det är kanske inte helt rätt att börja nysta i den ände som ni gör - var asylsökande får/vill bosätta sej. Den uppenbara frågan borde väl vara om de som kommer hit har en vilja/möjlighet att anpassa sej till det svenska samhället? Annars är ju segregationen given!

Vad gäller bosättning så borde den rimliga ordningen kanske vara att dom som kommer hit blir slussade till speciella anläggningar under tiden deras ansökan om uppehållstillstånd prövas. Får dom då beviljat tillstånd att vistas i Sverige så får dom väl bosätta sej var helst dom vill och blir det avslag så skall dom omedelbart lämna landet. Att låta asylsökande bo varhelst dom vill i samhället har vi ju sett vad det resulterar i. Fullständigt oansvarigt av myndigheterna att inte ha koll på vilka som bor var och det har resulterat i att vi har mängder med illegala invandrare som vägrar lämna landet trots att dom inte får vistas här. Ska man ha en ansvarsfull invandringspolitik så ska det vara ordning och reda på hanteringen från början till slut. Annars får vi stänga gränserna för all vidare invandring. Dagens situation är fullständigt ohållbar!

Lycka till med ert projekt!

Janne

2009-03-28 @ 19:40:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0